Programma

2022

Dodenherdenking 4 mei

10:00 uur in Weurt, St.- Andreaskerk
12:00 uur in Winssen, op het Kerkplein
14:30 uur in Ewijk, kerkplein aan de Julianastraat
20:00 uur gemeentelijke herdenking in Beuningen, monument bij RK kerk van Heemstraweg,
met start stille tocht 19:30 uur vanaf het Gemeentehuis.


Bevrijdingsdag 5 mei


11:00 uur

Bevrijdingsontbijt op het festivalterrein van Vrijpop

NAO

12:00 - 13:00

We trappen om 12:00 uur af met een muur van geluid.

Het wordt een grand opening met op het hoofdpodium het Nijmeegs Amusements Orkest (NAO)!

Aankomst bevrijdingsvuur

13:00 - 13:45

.Hardloop vereniging Beuningen brengt het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Beuningen.

Winnaar Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid THE HUBSCHRAUBER

13:45 - 14:30

Lola Peters, The Hubschrauber, Toeknee Tee en Sonic Whip waren de finalisten die op 5 maart in Wageningen streden om de titel Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid. De winnaar is geworden THE HUBSCHRAUBER! Zij mogen 5 mei hun muzikale boodschap laten horen op drie verschillende Gelderse bevrijdingsfestivallen waaronder Vrijpop!
De Nijmeegse band, The Hubschrauber, maakt melancholische, eigenzinnige alternative muziek met invloeden van Sparklehorse, Radiohead, dEUS en The National.
Met elektronische invloeden wordt een experimentele sound niet geschuwd. Met hun nieuwe album  ‘Protector, Distractor’ creëert The Hubschrauber een ongemakkelijke soundtrack van de wereld van vandaag.
In 2015 stonden ze ook al op Vrijpop en nu in 2020 als de winnaar van de Gelderse Ambassadeur van de Vrijheid!

SUITCASE SUZY

14:30 - 15:15

Met haar zwoele sound, ontwapenende flair en retro looks laat Suitcase Suzy vervlogen tijden herleven.
Tijdens Vrijpop neemt ze je – geheel in stijl – mee op een ‘Sentimental Journay’ met liedjes van The Andrew Sisters, Doris Day, Marlene Dietrich en Vera Lynn.
Suzy brengt een programma vol swingende muziek met veel nummers uit de jaren ‘40-‘45. Geniet ‘Under the Apple Tree’ van een heerlijke ‘Rum & Coca-Cola’ en vele andere hits uit de oorlogsjaren. Door haar sprankelende uitstraling is een optreden van Suitcase Suzy niet alleen een feest om naar
te luisteren, maar ook om naar te kijken!


TOFFE HAAN

15:15 - 16:15

De formatie Toffe Haan speelt Nederlandstalige powerpop. Kleinkunst groots gebracht. Het werk van André Manuel in de tachtiger jaren met zijn band Fratsen heeft voor de nodige inspiratie gezorgd.
Listige samenzang en snuggere teksten maken van dit geheel een bombastisch spektakel!
De stijlen lopen sterk uiteen: van bluesrock, rock, tot een heel subtiele samenzang in de traditie van Crosby, Stills and Nash, maar dan wel in een stevig jasje. Ze kunnen het en dat laten ze weten.
Stoer, trots en robuust.

Van oorsprong is Toffe Haan niet van Gelderse bodem, hun bakermat is regio Rijnmond. Doch sinds een jaar is Simon trots inwoner van de deze prachtprovincie (Doetinchem). Als frontman, leadzanger, bassist, componist en tekstschrijver in één, mag je toch inmiddels concluderen dat Toffe Haan op zijn minst als Gelders geadopteerd te boek staat. Vorig jaar hebben ze hun eerste schreden gezet in de nieuwe provincie, Hootchie Koe in Varsseveld en Amfipop in Engbergen. Hoogtepunten waren echter op de mainstage van Paradiso, in het voorprogramma van De Dijk (in 013 Tilburg). Toffe Haan luistert makkelijk weg, maar is moeilijk in een hokje te plaatsen. Als programmeur moet je hiervoor open staan, dat beseffen ze terdege.

Wie het budget niet heeft om tickets voor De Dijk en Bløf aan te schaffen, is met Toffe Haan in één keer klaar. Deze jongens hebben de stijlen van beide Nederlandstalige bands weten samen te smelten tot één geluid. Maar je hoort ook nog de illustere Amazing Stroopwafels er in terug. Toffe Haan moet je ervaren!
En dat kan op Vrijpop 2020!

JASPER MOOK

16:15 - 17:00

Jasper nam in 2013 deel aan het landelijke tv-programma "The Best Singer Songwriter van Nederland" en stond "tweede" in de finale.

Jasper heeft in veel bekende clubs van Barcelona (Spanje) gespeeld en in de straten van Noorwegen en Denemarken.
Als soloartiest bracht hij in september 2013 zijn eerste single 'Take Me There' uit.
Het nummer werd gemixt door 9-voudig grammy award winnende mixer F. Reid Shippen en Tom Coyne (Taylor Swift, Maroon 5, Adele).
Jasper speelde eind 2013 zijn eerste grote tournee in Nederland in uitverkochte zalen van Paradiso, Tivoli, Oosterpoort, Effenaar en het Paard van Troje.
Hierna aansluitend een ''Follow-up'' tour in 2014 door Ierland en het Verenigd Koninkrijk.


Jasper nam in de zomer van 2014 een akoestische live EP op genaamd ''Home',
.
Zijn vervolg singles als ''Heartbeats'', ''Someday'' en ''Honey'' kwamen in de jaren daarna uit.
In zijn carrière mocht hij het podium delen met vele grote artiesten zoals Yellowcard, Megan Nicole, You Me At Six, Nate Ruess, The Janoskians, SayWeCanFly, Leroy Sanchez en This Wild Life.
Jasper heeft geweldige fans over de hele wereld die zijn carrière ondersteunen en vanaf 5 mei 2020 waarschijnlijk ook in Beuningen! Jasper zit niet stil want hij werkt momenteel aan zijn debuutalbum.


PYRO

17:00 - 18:00 uur

Zoals de naam al doet vermoeden, is PYRO een knallende, ontvlambare rockband (denk Foo Fighters, The Offspring en Kings Of Leon), met het heilige vuur van U2 en Coldplay. Hun eigen licht- en geluidsman (die ook voor o.a. Haevn werkt) zorgt voor een explosieve live ervaring.

De eerste EP van PYRO werd gemixt door Ronald Prent (Rammstein e.v.a.) en gemasterd door Ted Jensen (Green Day, Kings Of Leon e.v.a.). Hij bevat vier ijzersterke nummers. Eén daarvan ken je zeker: Out Of The River. Met die track zette PYRO, nadat ze gevraagd waren voor The Voice, tijdens de Blind Auditions de jury in vuur en vlam.

Tijdens de Popronde en als voorprogramma van Navarone en Handsome Poets speelde PYRO al in vele Nederlandse zalen. Maar op 25 januari 2020 was het tijd voor hun eerste headline show in een uitverkochte Effenaar in Eindhoven. Op Vrijpop treden ze een uur op, met veel eigen materiaal.
Veel daarvan zelfs heet van de naald. Get ready to get burned!


Swing a Dilla

18:00 - 19:00 uur

Claudia, Katia en Luus delen een ongekende passie voor zang en muziek.
Geheel in vintage-stijl presenteren zij een totaalconcept van zang, dans en styling.
Een mix van aanstekelijke songs, gebracht met een flinke dosis enthousiasme.
Waar zij voorheen voornamelijk putten uit covers die in hun straatje pasten, wordt het aandeel eigen werk steeds groter.
Na het ontdekken van electro-swing zijn ze helemaal verkocht.
De perfecte mix van retro en modern. Songs in de stijl van bijv. de Andrew Sisters, Caro Emerald, Puppini Sisters voorzien van moderne beats en sounds

MmoozZ

19:00 - 22:00 uur

MmoozZ is zo’n band die muziek is gaan maken vanuit een passie en dat hoor je terug! De dame en mannen van MmoozZ willen op een avond het liefst zo lang mogelijk spelen. Niet alleen de energie van de band is uniek, ze zijn ook altijd in voor een geintje op het podium. ‘De lol die de bandleden zelf hebben, is erg aanstekelijk’ is een veel gekregen reactie na een show van MmoozZ. We zeggen expres ‘show’, want ze geven geen optreden maar een show. Vanaf moment 1 trekken ze de aandacht van het publiek en die laten ze niet meer los. Natascha en Colin nemen de hoofdrol op zich, maar hebben met Cris, Marcel, Roel en Willem vier absolute top muzikanten om zich heen. Fris, energiek, up-to-date én bovenal gericht op het publiek, zijn keywords voor MmoozZ. Deze gasten hebben een platenkoffer waar je ‘U’ tegen zegt.
Hierdoor kunnen ze zelfs ter plekke nog verzoeknummers spelen’. Dus kom maar op Vrijpop, als je durft..

21:00 - 21:15

Het strijken van de vlaggen bevrijders