Programma

2019

Dodenherdenking 4 mei

10:00 uur in Weurt, St.- Andreaskerk
12:00 uur in Winssen, op het Kerkplein
14:30 uur in Ewijk, kerkplein aan de Julianastraat
20:00 uur gemeentelijke herdenking in Beuningen, monument bij RK kerk van Heemstraweg,
met start stille tocht 19:30 uur vanaf het Gemeentehuis.


Bevrijdingsdag 5 mei

11:00 uur in Beuningen, bij het monument naast de Sint Corneliuskerk aan de van Heemstraweg.
- Ontsteken vuur, gebracht uit Wageningen door hardloop vereniging Beuningen.
- Vlaggen hijsen bevrijders.
12:00 uur Bevrijdingsfestival VRIJPOP

12:30 - 13:30

THE FASTLANE

De bekendste coverband uit Beuningen!
Voor hen de eer om de vierde editie van het bevrijdingsfestival Vrijpop te mogen openen!
Een betere start van de dag konden we ons niet wensen!

https://www.facebook.com/The-Fast-Lane

13:45 - 14:45

THE BEATNIK

The Beatnik, een band waar we in de toekomst zeker meer van gaan horen.

Na 13 jaar ervaring opgedaan te hebben met meerdere instrumenten, zang en optredens met onder andere Berget Lewis en Waylon, is het voor The Beatnik tijd om de aandacht op te eisen voor hun eigen werk.

De eerste twee singles "Leaving the Liar" en "Unavailable" knalde al op de nationale radiozenders
3 FM en Radio 2. De reacties waren lovend en vragen om meer muziek van deze “supergroep” zoals
3 voor 12 Rotterdam deze band noemde.

Wij van Vrijpop vielen als een blok voor het nummer "Leaving the Liar" en zijn blij dat deze “supergroep” op Vrijpop te zien en te horen is. Dus kom op tijd, want deze band mag je niet missen!

15:00 - 16:00

SWEET EN SOUL

Het repertoire van Sweet & Soul kent een mengeling van echte soul klassiekers en nummers van de laatste decennia. Eén ding hebben al deze nummers gemeen, het swingt de pan uit!!

https://www.sweetandsoul.nl


16:15 - 17:15

THE EASTWAY
Ongeveer tien jaar geleden startte Twan Kersten (gitaar en zang) op de Oosterweg in Wijchen zijn allereerste band The Eastway. What's in a name. Al snel werd deze band in Wijchen en omstreken opgepikt door de bijzondere sound en uitstraling. Twan weet met zijn zware stemgeluid en gitaarspel de songs uit vervlogen Amerikaanse tijden te vertolken.
Na verschillende samenstellingen vond Twan in de nabijgelegen regio's in Roel van Nuland uit Bergharen (drums), Britt Litjens uit Winssen (toetsen, gitaar, mondharmonica en zang) en Gerrit Bleeker uit Nijmegen (bass) de ultieme Eastway formatie.
Alle vier de bandleden hebben ruime ervaring in de Nederlandse muziekscene. Roel van Nuland, opgegroeid in een muzikale familie, wist al vroeg dat hij drummer wilde worden. Hij speelde o.a. in Drugstore, Out of Office, Inside Out en de soulband No Sweat.
De uit Nijmegen afkomstige bassist Gerrit Bleeker speelde o.a. in de succesvolle punk band The Squats.
Hij speelt naar eigen zeggen de bas omdat een gitaar zo gek staat op een lichaamvan 2 meter lengte!
Not a joke!
Multi-instrumentalist Britt Litjens was als kind al gefascineerd van boogie woogie en bluespiano.
De afgelopen jaren en nog steeds verdiend zij haar sporen in de muziek o.a. met BlindLemon Blues and Soul en verschillende muziekprojecten in de regio.
In The Eastway is zij op het podium Twan zijn wederhelft en muzikaal hebben zij elkaar dan ook helemaal gevonden. Geïnspireerd door Amerikaanse helden uit de jaren 30, 40 en 50 brengt The Eastway een authentieke rock'n roll beleving ten gehore. Een band die van de gebaande paden durft te wijken en Amerikaanse vibes omarmd! The Eastway speelde onder andere verschillende theatershows, tijdens de Nijmeegse vierdaagse en in zo'n beetje alle cafe's van Nijmegen en omstreken! En dan NU op Vrijpop!

https://www.facebook.com/theeastway/


17:30 - 18:30

Mell & Vintage Future  

Vorige jaar stonden ze als eerste act op het Vrijpop podium. Toen bliezen ze ons al weg en wisten we meteen dat zij nog een keer terug moesten komen.

Aandachtige tv-kijkers kennen Mell al van haar deelname aan The Voice en van het duet dat ze daarna opnam met Douwe Bob. Maar dat is het verleden. We kijken hier naar de toekomst.
Mell & Vintage Future is de perfect match gebleken. De gedeelde passie voor soulmuziek is evident.
Het is het lange wachten van beide partijen meer dan waard geweest. Mell heeft eindelijk haar plek gevonden bij Nico Brandsen en Ton Dijkman, die als sessiemuzikanten hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Maar ze wilden ook wel eens wat voor eigen rekening doen. Vintage Future werd zo hun ding.
Zij waren precies de juiste muzikanten, die Mell nodig had om in haar opzet te slagen.
Eerste single 'Call My Name' werd met speels gemak opgenomen en Rob Stenders draaide deze meteen op Radio 2. Met een miniem aantal instrumenten weet het trio een vol geluid neer te zetten, wat ook te horen is op vervolgsingles 'High On Love', 'Central Station' en 'Alright'. Een album verschijnt in mei 2019, maar eerst is Mell & Vintage Future te zien op de vierde editie van Vrijpop!

http://www.mellvintagefuture.nl/#home


18:30 - 19:00

BART & ALEX

Bart en Alex zijn absolute fenomenen in Nijmegen en verre, heleverre omstreken! Even rustig boodschappen doen zit er nauwelijks nogin voor deze helden. De hordes fans zijn niet van ze af te slaan, zogeliefd zijn ze. Want nog nooit hebben ze verzuimd er een gigantischfeest van te maken en de tent volledig op zijn kop te zetten.Twee gezellige en sympathieke mannen. Twee muzikanten die al hunhele leven met elkaar bevriend zijn maken met gitaar, cajón,enthousiasme en tomeloze energie een feest die zijn weerga niet kent.En jawel, de een heet Bart, de ander Alex. Het repertoire is uitgebreid enverrassend, slingert van Beatles naar Brabant, van Mumford and Sonsnaar Country Roads, en alles daar tussenin.Bart zingt en speelt gitaar. Alex slaat op de cajón, tamboerijn, koe-bel,bekkens en op alles wat er verder aan hem voorbijkomt.In de zomer van 2015 behaalden ze met hun eigen nummer“Vriendschap” de 3e plaats in de landelijke Itunes top 40 en alleen alafgelopen jaar stonden ze op grote festivals zoals Festyland, ZwarteCross, Vierdaagsefeesten en 7th Sunday!!! Dit jaar staan ze minimaal 3 x op Vrijpop! Hoe vet is dat!

19:00 - 20:00

FLAVIUM

50 jaar Flavium = 50 years of bluespower! Op 7 maart komt Flavium met een nieuwe plaat en op 5 mei staan ze op de vierde editie van Vrijpop!

In 1969 was gitarist Anne-Geert Bonder één van de oprichters van Flavium en met bassist Eric Bagchus (zijn vaste maat sinds 1973) is hij nog altijd de kern van de huidige line-up, die verder bestaat uit: Bert Vrieling (vocals), Willem Swikker (Hammond) en Tim de Wijk (drums).

Door de decennia heen veroverde de band een prominente plaats in de Nederlandse pop- en blueswereld. Ze worden dan ook in de Pop Encyclopedie “Nederlands meest consistente bluesband” genoemd en in 2015 opgenomen in de Dutch Blues Hall Of Fame. In 1975 debuteert de band met het album Bad Luck, waarna er in de volgende 40 jaren nog eens 14 albums en twintigtal singles uitgebracht worden.

In 1980 is de release van de single Nightlife die de Top40 haalde en een Nederpop Classic is geworden.
De band toerde intensief in binnen- en buitenland en werkte samen met o.a. BB King, Freddy King, Albert King en bovendien John Lee Hooker.

http://flavium.nl/
20:00 - 20:30

BART & ALEX

20:30 - 21:45

SHOWORKEST RIVERLAND
Bigband met een passie voor Vrijheid!

De bezetting van een bigband én een repertoire dat doet denken aan het Metropole Orkest,
dat is in één zin waar Riverland voor staat. (Neder-)pop, film- en wereldmuziek, chansons en jazz, het kan allemaal. Tijdens de jaarlijkse theaterconcerten in Druten én de optredens in Maas en Waal, Nijmegen en ver daarbuiten (ja zelfs tot in China) laat Riverland zien én horen hoe leuk muziek maken is.
Met hun enthousiasme weten de muzikanten óók het publiek van Vrijpop te raken!

https://showorkest-riverland.nl/

21:00 - 21:15

Het strijken van de vlaggen bevrijders
21:45 - 22:15

BART & ALEX

22:15 - 23:15

SCOTCH

Scotch is een bijzondere band. Live zijn ze op hun best.
Hun muziek is vrolijk en dansbare folk in een traditioneel jasje. Ze spelen zowel Nederlandse als Engelse liedjes. Een tikkeltje vreemd maar wel lekker cynisch origineel en grappig. Je weet bij deze band eigenlijk nooit wat je precies op je bord krijgt als je een optreden bezoekt maar twee dingen zijn zeker; het is altijd ontzettend bijzonder en altijd een feestje.

Niet alleen de muziek trekt de aandacht, Scotch brengt namelijk ook een portie theaterkunst mee het podium op. Op eigenzinnige manier verkleedt deze bijzondere groep muzikanten zich met opvallende outfits en schmink. Clowns, dieren en glamrock: het kan allemaal!

Scotch krijgt ook vast en zeker het Vrijpop publiek aan het dansen door hun swingende en stampende mix van klezmerpop en balkanrock. Let's go Scotch!!


https://www.scotchtheband.com/

Om 24:00 moeten we echt heel stil zijn ;-)

Tot volgend jaar!