Programma

2018

Dodenherdenking 4 mei

10:00 uur in Weurt, St.- Andreaskerk
12:00 uur in Winssen, op het Kerkplein
14:30 uur in Ewijk, kerkplein aan de Julianastraat
18:00 uur in Beuningen, bij het Lancaster monument aan de Verlengde Wilhelminalaan
20:00 uur gemeentelijke herdenking in Beuningen, monument bij RK kerk van Heemstraweg,
met start stille tocht 19:30 uur vanaf het Gemeentehuis.

Bevrijdingsdag 5 mei

11:00 uur in Beuningen, bij het monument naast de Sint Corneliuskerk aan de van Heemstraweg.
- Ontsteken vuur, gebracht uit Wageningen door hardloop vereniging Beuningen.
- Vlaggen hijsen bevrijders.
12:00 Bevrijdingsfestival Vrijpop

Programma Vrijpop


12:30 - 13:30

Vintage Future & Mell

Nico Brandsen en Ton Dijkman, twee mannen die hun sporen al lang en breed verdiend hebben in de muziekwereld, spreken niet vaak, maar wel regelmatig af om samen lekker muziek te maken. Dit onder de naam ‘Vintage Future’. De ervaring leert dat er altijd ‘iets’ gebeurt als ze hun krachten bundelen.
Plannen om de zaak wat serieuzer aan te pakken en naar buiten te treden zijn er niet, nooit geweest ook. Tot er tijdens het laatste treffen een gast opduikt, een meisje dat gezegend is met een geweldige soulstem en het bijpassende gemoed. Een jongedame uit een muzikaal nest: Mell!
Na een bijzondere studiosessie besluiten ze om vaker samen te spelen en zo ontstaat Vintage future & Mell. Deze combinatie mag en wil je niet missen. Laat je verrassen op Vrijpop 2018!

13:45 - 14:45
SEM

SEM is een nieuwe band met bandleden die afkomstig zijn uit het Land van Maas en Waal. Ze hebben allemaal ervaring opgedaan in andere bands, maar staan nu samen op het podium om heerlijke herkenbare muziek uit de jaren 60 te spelen.  Zing met ze mee op Vrijpop 2018!


15:00 - 16:00

Potential Criminal

Gooi rap als fundament in een blender met wat funk, rock en soul. Mix het, schenk het en proef Potential Criminal. Hoewel de naam Potential Criminal negatief over kan komen, zul je na het luisteren en zien van de groep een andere indruk overhouden. Vooroordelen spelen een grote rol in de bandnaam.
Zoals ze zelf zeggen in hun eerste single Foolin You: “Like it or not! Your first impression is fooling you.”
Live zet Potential Criminal met hun scherpe teksten je aan het denken. Dit in combinatie met een explosieve show, door het strakke spel, solo’s en de interactie met het publiek. Kijk niet raar op als de frontman het publiek in rent of zelfs mensen op het podium helpt om vervolgens te ‘swang-a-langen’ met de band.
Laat je op Vrijpop verrassen door Potential Criminal, want niets is wat het lijkt.

16:15 - 17:15

Blind Lemon Blues & Soul

Deze band speelt frisse blues en soul muziek in diverse stijlen. De naam verwijst met een knipoog naar Blind Lemon Jefferson, die begin 1900 een toonaangevende blueszanger was en grote invloed heeft gehad op de bluesmuziek. De band beperkt zich echter niet tot deze oer-blues, maar speelt “alles” wat daarna gemaakt is. Het repertoire bestaat uit het meer voor de hand liggende werk van Clapton, tot nummers van Keb Mo en John Mayer. Ook soul nummers van Salomon Burke en Etta James worden verkend. De samenstelling van de band is al even divers als het repertoire. Een band dus die je gezien en gehoord moet hebben!

17:30 - 18:30

The Silverfaces

Een start als die van ‘The Silverfaces’ is uitermate uniek: bij hun derde optreden mogen ze zich winnaar van de Amsterdamse Popprijs noemen, en een half jaar later hebben ze al shows op Noorderslag, Paaspop en Lowlands gespeeld. Iedereen die the Silverfaces live ziet wordt op slag fan en zo creëren ze binnen no time een grote en gevarieerde achterban. Van tieners die de oude platen van hun ouders ontdekken tot de ouders zelf, die door de muziek van ‘The Silverfaces’ terug worden geteleporteerd naar hun tienertijd: de jaren 70.
Kijk de clip hiernaast helemaal af, dan weet je wanneer het los gaat op Vrijpop !

18:45 - 19:45

The Beat Goes On

Ook in 2017 was “The Beat Goes On” van de partij bij Vrijpop Beuningen. Dit jaar viert de band haar 10 jarig bestaan !
Ooit begonnen als een jaren 60 band , is ze nu uitgegroeid tot een allround orkest met (nog steeds) nummers uit de zestiger jaren maar ook mooie songs uit de recentere jaren worden gespeeld. Zo is een evenwichtig repertoire ontstaan met een goede mix van stevige gitaarnummers afgewisseld met rustige liedjes waar samenzang een belangrijke rol speelt. TBGO heeft altijd veel plezier op de Bühne en het contact met het publiek vinden ze heel belangrijk. TBGO heeft dan ook een grote vaste schare trouwe fans. In de regio Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal hebben ze op alle evenementen gespeeld, dus een thuiswedstrijd in Beuningen op het Vrijpop festival mag zeker niet ontbreken.

“We hebben er weer heel veel zin in” aldus The Beat Goes On.20:00 - 21:00

Marvin Dee band

De Marvin Dee Band “is klaar voor de doorbraak die zij verdienen”. Dat had Vrijpop in 2017 al door.
Deze Rotterdamse akoestische pop-rock band combineert frontman Marvin’s conservatorium achtergrond in muziek-theater met een rauw randje. Het resultaat is een samensmelting van genres, en complexe doch toegankelijke arrangementen die blijven verrassen. De muziek is soms catchy, soms ontroerend, soms funky, soms fragiel, maar het meest kenmerkend voor hun sound blijft Marvin's stemgeluid en bereik, in combinatie met hun geweldige vijfstemmige zang arrangementen. De band brengt gelaagdheid en bouwt hun zogenaamde “muur van geluid” niet op met technologische snufjes, maar met het puurste, meest menselijke instrument dat er is: de stem. 

21:00 - 21:15

Het strijken van de vlaggen bevrijders


21:15 - 22:15

Meneer van Zanten

In 2017 waren ze de verrassing van de avond, vandaar op verzoek nogmaals deze geweldige Nederlandstalige band uit Apeldoorn. In 2003 kroop Meneer van Zanten uit de schaduw met het debuutalbum “Zomaar ineens”, waarvan de single “Daniëlle” afkomstig is. “Daniëlle” komt nog steeds regelmatig voorbij op diverse landelijke en regionale radiostations. Bovendien is ze vereeuwigd op enkele gerenommeerde nederpop/rock-verzamel cd’s, zoals Nieuw Nederlands Peil 9 (2003) en Prachtpop (2008). Op die cd’s staat Meneer van Zanten (letterlijk) tussen de allergrootsten uit het genre: De Dijk, Blöf, Marco Borsato, De Kast en anderen. Daar is niets vreemds aan. Meneer van Zanten klinkt zonder meer lekker op CD maar komt het best tot zijn recht op het podium. Het echte live-werk is het grote kenmerk van de band. Er is geen optreden van Meneer van Zanten dat niet tot ongeremd enthousiasme leidt bij het publiek. Er wordt on stage gezwoegd en gezweet, geschreeuwd en gefluisterd. Samen met het publiek. Zo moet dat, vindt Meneer van Zanten.
22:30 - 24:00

Robin Borneman

Het recente leven van Robin Borneman laat zich het beste omschrijven als een spannend en muzikaal boek; als een jongensdroom die is uitgekomen. In 2013 werd deze in het Brabantse Oss geboren zanger-muzikant via een YouTube filmpje ontdekt door Trans-Siberian Orchestra (TSO), een 20-koppig rock-orkest uit de Verenigde Staten. TSO is een van de meest succesvolle Amerikaanse muziekproducties ooit, met meer dan 10 miljoen verkochte albums en evenzoveel tickets. 
Elk jaar in november en december toert Robin met TSO langs alle grote arena’s van de Amerikaanse Oostkust. Op 30 juni 2015 sloot TSO bovendien ook nog eens ’s werelds grootste hardrock- en metalfestival Wacken Open Air in Duitsland af voor ruim 80.000 bezoekers. 
Maar Robin Borneman is inmiddels ook een gevierde solo-artiest. Het kenmerkende filmische aspect komt op zijn nieuwe 3e solo-album Folklore II volledig tot zijn recht. Invloeden van Tom Waits, 16 Horsepower en Johnny Cash razen door het spookachtige landschap, maar ook de sprookjesachtige warmte van Nick Drake en Leonard Cohen is nooit ver weg. Het album kreeg dan ook louter juichrecensies (o.a. 5*****/5***** sterren recensies in Musicmaker en Lust For Life); behaalde de 1e plek in de Vinyl Top-33 en  kwam hoog binnen in de Album Top-100. 
Inmiddels speelde Robin live  bij NPO Radio 1, NPO Radio 2, een aantal malen bij Omroep Brabant, Omroep Friesland en staat hij op de playlist bij Pinguin Radio en Indie XL. Zijn oktober 2017 album release show in Doornroosje was al weken op voorhand uitverkocht.